Pierożki dim sum z zielonym groszkiem, cukinią i łososiem

Delikatnie pierożki dim sum przygotowywane na parze zachwycają smakiem i pachną orientalnie

Makaron chow mein z kapustą pak choi i paluszkami krabowymi

Azjatycki makaron, delikatna kapusta pak choi i lekkie paluszki krabowe to pyszny pomysł na obiad, jeżeli ma się ochotę na azjatyckie smaki.

Grillowane krewetki w chilli i limonce

Krewetki, czosnek, limonka i chilli to połączenie idealne na grilla.

Ramen miso z makaronem japońskim

Coś dla fanów kuchni japońskiej – pożywna zupa, o pięknym rubinowym kolorze i aromatyczna dzięki paście miso.

Kalafior w słodko-ostrym sosie pomarańczowym

Kalafior otulony aromatycznym, słodko-ostrym sosem pomarańczowym z korzenną nutą.

Orientalna zupa korzenna z cielęciną i chińskim makaronem

Orientalne zupy bazują na wywarze podobnym do polskiego rosołu. Różnica polega na tym, iż bogate są w intensywne aromaty korzennych przypraw, które gotują się w zupie. Zamiast na kości bulion gotowany jest na cielęcinie, dzięki czemu wywar jest delikatny, a mięso miękkie i rozpływające się w ustach. Grzyby shitake sprawiają natomiast że całość ma specyficzny […]

Falafel z soczewicy

Smażone kulki z ciecierzycy, soczewicy lub bobu z dużą ilością przypraw i pietruszki.

Ryba po indyjsku

Orientalna wersja ryby po grecku – aromatyczna, pachnąca indyjskim curry i delikatnie pikantna.

Hummus ze słonecznikiem

Doskonały dodatek do kanapek, przekąsek i wiele innych zastosowań.

Wszystkie prawa zastrzeżone © GOTO-wanie.pl