Ratatouille

Ratatouille czyli pożywny, choć jarski pomysł na obiad

Tostowana chałka z karmelizowaną pomarańczą

Wariacja na temat crepes suzette – naleśników karmelizowanych w likierze pomarańczowym.

Kanapki z indykiem, serem pleśniowym, winogronem i orzechami włoskimi

Ciekawa propozycja na drugie śniadanie do pracy czy szkoły.

Łosoś pieczony w pomarańczach z miętą i nitkami chilli

Propozycja na lekki obiad z egzotyczną nutą.

Croissanty gruszką, bananem i czekoladą

Te maślane rogaliki z ciasta francuskiego mogą być podawane zarówno na słodko, jak i na słono

Waniliowe tosty francuskie ze świeżym ananasem, miętą i suszoną żurawiną

Ananasa należy obrać i wykroić twardy i łykowaty środek.

Grzanki z serem pleśniowym, grillowaną gruszką i granatem

Jeżeli znudziły się Wam tradycyjne kanapki na imprezach to jest to propozycja dla Was.

Małże w aromatycznym bulionie

Mule dokładnie myjemy, obrywamy wystające wąsy, usuwamy glony, jeśli jest taka potrzeba i zeskrobujemy narośle z muszli.

Tatar z łososia z awokado i mini kanapeczki

Wariacja na temat tradycyjnego tatara.

Limonkowy pudding z miodem rozmarynowym

Kleik ryżowy brzmi nudno? Wobec tego spróbujcie puddingu ryżowego. Ponieważ ten deser sam w sobie jest niezwykle sycący i słodki, zdecydowałam się złamać tę słodycz smakiem limonki. Delikatny posmak miodu rozmarynowego dodatkowo podbija bukiet smaków. A najlepsze jest to, że można go jeść na ciepło i na zimno! Do tego przepisu potrzeby jest specjalny ryż przeznaczony […]

Wszystkie prawa zastrzeżone © GOTO-wanie.pl