Ratatouille

Ratatouille czyli pożywny, choć jarski pomysł na obiad

Ziemniaczana pizza z pieczarkami

Ziemniaczana wariacja na temat pizzy.

author Według Maria Maj

Pieczarki faszerowane ryżem z warzywami i sałatką coleslaw z sosem mango

Kapelusze pieczarek pełne soczystego nadzienia z lekką sałatką mango coleslaw.

Tortilla de patatas

Hiszpańska tortilla będzie idealna na śniadanie lub kolację.

Boeuf Strogonow

Boeuf Strogonow to popularne danie gulaszowe bazujące na długo duszonym mięsie z pieczarkami i cebulą, w kremowym, śmietanowo-pomidorowym sosie. Oryginalnie jest przygotowywany na polędwicy wołowej, ale rostbef wołowy też dobrze się do tego nadaje.

Śledzie w cytrynowej zalewie

Śledzie na Święta – to zawsze dobry wybór.

Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami

Szybka propozycja do wigilijnego barszczu.

Gravlax z łososia z buraczkami

Ten skandynawski przysmak jest niezwykle delikatny i aromatyczny. Będzie świetny jako przystawka albo dodatek do dań głównych.

Pierogi z kaszą gryczaną i grzybami z pieczarkowym sosem

Smaczna alternatywa dla klasycznych pierogów z kapustą i grzybami.

Ryba po indyjsku

Orientalna wersja ryby po grecku – aromatyczna, pachnąca indyjskim curry i delikatnie pikantna.

Wszystkie prawa zastrzeżone © GOTO-wanie.pl