Potrawka z dyni z cielęciną

Cielęcina to bardzo delikatne i lekkie mięso, bogate w wartości odżywcze. Doskonale komponuje się z soczystą i kremową dynią. Warzywo to jest bogate w minerały i witaminy, a przy tym posiada mało kalorii. Wpływa pozytywnie na przemianę i przy tym jest bardzo smaczna. Aromatyczna potrawka rozgrzeje w jesienne i zimowe dni. Cielęcinę można zastąpić kurczakiem […]

Kukurydziano-dyniowa zupa krem z nutą chilli i limonki

Połączenie słodkiej kukurydzy i dyni z pikantnym chilli – tak, to lubię!

Krem z dyni z pieczoną gruszką i gorgonzolą

Dynię można piec ze skórką, lub usunąć ją jeszcze przed pieczeniem.

Sernik dyniowy na spodzie z herbatników z kremem z białej czekolady i mascarpone

Dynię można zastąpić też puree z buraka czerwonego – nada o dodatkowo ciekawego koloru ciastu.

Dyniowe muffinki ze skórką pomarańczową kandyzowaną w rumie

Muffinki są świetnym rozwiązaniem dla osób, które nie przepadają za ciastami z kremem.

Wszystkie prawa zastrzeżone © GOTO-wanie.pl