Zaczyna się sezon na szparagi – to proste i delikatne danie rozpieści Wasze podniebienia
Faszerowane jajka w wyrazistej wersji z kaparami i anchovies.
Kwintesencja polskiej kuchni – kremowa tarta z jajkiem, boczkiem i cebulą. Świetna na Wielkanoc!
Coś dla fanów kuchni japońskiej – pożywna zupa, o pięknym rubinowym kolorze i aromatyczna dzięki paście miso.
Rozgrzewająca kremowa zupa z klasycznych polskich warzyw – pietruszki i selera.
Orientalne zupy bazują na wywarze podobnym do polskiego rosołu. Różnica polega na tym, iż bogate są w intensywne aromaty korzennych przypraw, które gotują się w zupie. Zamiast na kości bulion gotowany jest na cielęcinie, dzięki czemu wywar jest delikatny, a mięso miękkie i rozpływające się w ustach. Grzyby shitake sprawiają natomiast że całość ma specyficzny […]
Smażone kulki z ciecierzycy, soczewicy lub bobu z dużą ilością przypraw i pietruszki.
Pożywna, rozgrzewająca, z akcentem sera pleśniowego. Po prostu pyszna zupa!
Ramen – azjatycki rosół z różnymi dodatkami.
Pyszna przekąska na zimno lub ciepło, sprawdzi się na imprezie.