Pomidorowy makaron z krewetkami i szparagami duszonymi w białym winie

Zaczyna się sezon na szparagi – to proste i delikatne danie rozpieści Wasze podniebienia

Jajka faszerowane pastą z kaparami i anchovies

Faszerowane jajka w wyrazistej wersji z kaparami i anchovies.

Kremowa tarta z jajkiem, bekonem i pomidorkami koktajlowymi

Kwintesencja polskiej kuchni – kremowa tarta z jajkiem, boczkiem i cebulą. Świetna na Wielkanoc!

Ramen miso z makaronem japońskim

Coś dla fanów kuchni japońskiej – pożywna zupa, o pięknym rubinowym kolorze i aromatyczna dzięki paście miso.

Zupa krem z pietruszki i selera

Rozgrzewająca kremowa zupa z klasycznych polskich warzyw – pietruszki i selera.

Orientalna zupa korzenna z cielęciną i chińskim makaronem

Orientalne zupy bazują na wywarze podobnym do polskiego rosołu. Różnica polega na tym, iż bogate są w intensywne aromaty korzennych przypraw, które gotują się w zupie. Zamiast na kości bulion gotowany jest na cielęcinie, dzięki czemu wywar jest delikatny, a mięso miękkie i rozpływające się w ustach. Grzyby shitake sprawiają natomiast że całość ma specyficzny […]

Falafel z soczewicy

Smażone kulki z ciecierzycy, soczewicy lub bobu z dużą ilością przypraw i pietruszki.

Krem z pieczonego kalafiora, pietruszki i gruszki

Pożywna, rozgrzewająca, z akcentem sera pleśniowego. Po prostu pyszna zupa!

Ramen z indykiem i nasionami annato

Ramen – azjatycki rosół z różnymi dodatkami.

Jajka faszerowane pieczarkami

Pyszna przekąska na zimno lub ciepło, sprawdzi się na imprezie.

Wszystkie prawa zastrzeżone © GOTO-wanie.pl