Naleśniki z rzodkiewkowym twarożkiem

Lekkie i smaczne naleśniki z rzodkiewkowym twarożkiem.

Ramen miso z makaronem japońskim

Coś dla fanów kuchni japońskiej – pożywna zupa, o pięknym rubinowym kolorze i aromatyczna dzięki paście miso.

Orientalna zupa korzenna z cielęciną i chińskim makaronem

Orientalne zupy bazują na wywarze podobnym do polskiego rosołu. Różnica polega na tym, iż bogate są w intensywne aromaty korzennych przypraw, które gotują się w zupie. Zamiast na kości bulion gotowany jest na cielęcinie, dzięki czemu wywar jest delikatny, a mięso miękkie i rozpływające się w ustach. Grzyby shitake sprawiają natomiast że całość ma specyficzny […]

Ramen z indykiem i nasionami annato

Ramen – azjatycki rosół z różnymi dodatkami.

Pyry z gzikiem

Należy zwrócić uwagę na to, aby ziemniaki na pewno były młode – wówczas smakują najlepiej i są najdelikatniejsze.

Jajka z awokado

Awokado i jaja to świetne i zdrowe połączenie.

Grzanki czosnkowe z pesto, prosciutto i awokado

Chrupkie grzanki z awokado. Sposób na “recykling” czerstwego pieczywa.

Czerwone curry z warzywami

Masalę można przygotować samodzielnie, albo wykorzystać gotową pastę curry dostępną w sklepach.

Azjatycka zupa z łososiem, awokado i cukinią

Filet z łososia płuczemy w zimnej wodzie i osuszamy ręcznikiem papierowym.

Wszystkie prawa zastrzeżone © GOTO-wanie.pl