Pyszna i zdrowa sałatka, jako przystawka na stół wielkanocny 🍽
Lekkie i smaczne naleśniki z rzodkiewkowym twarożkiem.
Coś dla fanów kuchni japońskiej – pożywna zupa, o pięknym rubinowym kolorze i aromatyczna dzięki paście miso.
Orientalne zupy bazują na wywarze podobnym do polskiego rosołu. Różnica polega na tym, iż bogate są w intensywne aromaty korzennych przypraw, które gotują się w zupie. Zamiast na kości bulion gotowany jest na cielęcinie, dzięki czemu wywar jest delikatny, a mięso miękkie i rozpływające się w ustach. Grzyby shitake sprawiają natomiast że całość ma specyficzny […]
Ramen – azjatycki rosół z różnymi dodatkami.
Należy zwrócić uwagę na to, aby ziemniaki na pewno były młode – wówczas smakują najlepiej i są najdelikatniejsze.
Chrupkie grzanki z awokado. Sposób na „recykling” czerstwego pieczywa.
Masalę można przygotować samodzielnie, albo wykorzystać gotową pastę curry dostępną w sklepach.
Filet z łososia płuczemy w zimnej wodzie i osuszamy ręcznikiem papierowym.