Nerkowce karmelizowane w miodzie

Nerkowce można zastąpić innymi orzechami, wedle uznania i preferencji.

Naleśniki z limonkową ricottą i konfiturą z żurawiny

Limonkę należy dobrze sparzyć i wytrzeć do sucha.

Waniliowe naleśniki z dżemem jabłkowym, świeżym ananasem i melonem

Soczyste świeże owoce, kwaśny dżem jabłkowy, gęsty miód i chrupiące pestki dyni i słonecznika stanowią zestaw idealny na leniwe i sycące śniadanie.

Pomarańczowa lemoniada na ciepło

Pomarańcze przed wyciskanie warto sparzyć bądź umyć.

Ciastka francuskie z gruszką, nektarynką i imbirem

Dla wielbicieli słodko-ostrych smaków.

Limonkowy pudding z miodem rozmarynowym

Kleik ryżowy brzmi nudno? Wobec tego spróbujcie puddingu ryżowego. Ponieważ ten deser sam w sobie jest niezwykle sycący i słodki, zdecydowałam się złamać tę słodycz smakiem limonki. Delikatny posmak miodu rozmarynowego dodatkowo podbija bukiet smaków. A najlepsze jest to, że można go jeść na ciepło i na zimno! Do tego przepisu potrzeby jest specjalny ryż przeznaczony […]

Crostini z kremowym serem pleśniowym, morelą i tymiankiem

Jeżeli szukacie pomysłu na przekąskę na przyjęcie, albo przystawkę przed obiadem, czy po prostu coś byście zjedli to ten przepis pokochacie. Zapomnijcie o krakersach i innych pustych kaloriach. Morele – soczyste i lekko kwaśne, ale pełne słodyczy, rozpływający się i kremowy ser pleśniowy, świeży i aromatyczny tymianek i to wszystko uzupełnione miodem. Palce lizać – […]

Wszystkie prawa zastrzeżone © GOTO-wanie.pl