Jajka faszerowane pieczarkami

Pyszna przekąska na zimno lub ciepło, sprawdzi się na imprezie.

Pieczony bakłażan faszerowany kaszą jaglaną z pomidorami, oliwkami i zielonym groszkiem

Bakłażan zawiera w sobie goryczkę, której można się pozbyć soląc go i pozostawiając na chwilę, aby puścił sok, a następnie płuczą i osuszając papierowym ręcznikiem.

Krem z dyni piżmowej z cukinią

Dynię można piec ze skórką, albo obrać przed pieczeniem.

Comber jagnięcy z kotlecikami z cukinii

Jagnięcinę należy wyjąć wcześniej z lodówki, aby mięso doszło do temperatury pokojowej.

Ramen

Japoński rosół z grubym makaronem i dużą ilością składników.

Orzeźwiająca sałatka z fety, arbuza, melona i mięty

Sos balsamico łączy te wszystkie smaki w jedną całość. Jak widać arbuz i melon mogą być wykorzystywane nie tylko, jako elementy deserów.

Wszystkie prawa zastrzeżone © GOTO-wanie.pl