To jest bardzo szybka w przygotowaniu zupa – najdłużej z tego wszystkiego chyba trwa ugotowanie soczewicy.
Młode ziemniaki – uwielbiam 🙂
Mąkę mieszamy z drożdżami, cukrem i solą.
Jeżeli szukacie odmiany od standardowych naleśników polecam Wam wykorzystanie naturalnych barwników – jednym z nich jest pietruszka. Można wykorzystać także szpinak. Wasze naleśniki będą mieć dzięki temu odcień intensywnej zieleni i wierzcie mi, że zaskoczycie tym swoich domowników lub gości. Nie wspominając o wartościach odżywczych. tagi: nowalijki
Ten przepis na sernik mam już sprawdzony i zawsze wychodzi. Jest lekki i wilgotny.
Jeżeli szukacie pomysłu na przekąskę na przyjęcie, albo przystawkę przed obiadem, czy po prostu coś byście zjedli to ten przepis pokochacie. Zapomnijcie o krakersach i innych pustych kaloriach. Morele – soczyste i lekko kwaśne, ale pełne słodyczy, rozpływający się i kremowy ser pleśniowy, świeży i aromatyczny tymianek i to wszystko uzupełnione miodem. Palce lizać – […]
Pak choi, czyli chińska kapusta jest idealnym elementem w orientalnej zupie. Sezamowy kurczak, limonka, grzyby i przyprawy korzenne to idealne połączenie. Kapusta sama w sobie jest delikatna i chrupiąca, a efekty wizualne, jaki dodaje potrawie podkręcają tylko apetyt.