Zamiast galaretki agrestowej można użyć także cytrynowej.
Cytrynę i limonkę należy sparzyć i dobrze wyszorować.
Aby mieć pewność, że mango jest dojrzałe, należy zwrócić uwagę na kilka rzeczy: dojrzałe mango jest wyraźnie zarumienione, skórka owocu i miąższ ugina się po naciśnięciu, a sam owoc nie jest lepki.
Budyń wyłącznie z naturalnych składników, bez dodatku chemii i innych ulepszaczy.
Soczyste świeże owoce, kwaśny dżem jabłkowy, gęsty miód i chrupiące pestki dyni i słonecznika stanowią zestaw idealny na leniwe i sycące śniadanie.
Buraki najlepiej upiec w foli aluminiowej przez ok 40 minut.
Połączenie świeżych owoców, gorzkiej czekolady i soli morskiej – nietypowe, acz pyszne!
Pomarańcze przed wyciskanie warto sparzyć bądź umyć.
Owoce powinny być dobrze umyte i osuszone.