Sernik z figami na spodzie z galaretki z granatem z miodową polewą.

Zwykły twaróg można zastąpić gotowym mielonym twarogiem do serników.

Ciastka francuskie z gruszką, nektarynką i imbirem

Dla wielbicieli słodko-ostrych smaków.

Tarta z orange curd i bezą

Krem orange curd – aksamitny, delikatny, soczyście cytrusowy i bardzo słodki dodatek do tarty.

Limonkowy pudding z miodem rozmarynowym

Kleik ryżowy brzmi nudno? Wobec tego spróbujcie puddingu ryżowego. Ponieważ ten deser sam w sobie jest niezwykle sycący i słodki, zdecydowałam się złamać tę słodycz smakiem limonki. Delikatny posmak miodu rozmarynowego dodatkowo podbija bukiet smaków. A najlepsze jest to, że można go jeść na ciepło i na zimno! Do tego przepisu potrzeby jest specjalny ryż przeznaczony […]

Sernik dyniowy na spodzie z herbatników z kremem z białej czekolady i mascarpone

Dynię można zastąpić też puree z buraka czerwonego – nada o dodatkowo ciekawego koloru ciastu.

Dyniowe muffinki ze skórką pomarańczową kandyzowaną w rumie

Muffinki są świetnym rozwiązaniem dla osób, które nie przepadają za ciastami z kremem.

Truskawki w czekoladzie

Truskawki powinny być umyte i bardzo dobrze osuszone.

Truskawkowe crumble z migdałami

Truskawki myjemy i kroimy w mniejsze kawałki.

Sernik z porzeczkowym dżemem

Ten przepis na sernik mam już sprawdzony i zawsze wychodzi. Jest lekki i wilgotny.

Wszystkie prawa zastrzeżone © GOTO-wanie.pl