Galette ze szparagami, hummusem i chorizo

Włoska, rustykalna tarta. Bez konieczności posiadania specjalnej formy.

Buritos z kaszą kuskus, warzywami i szynką

Można wykorzystać zwykłe tortille lub o konkretnym smaku, np. BBQ

Szaszłyki z kurczakiem i sezonowymi warzywami

Mięso warto zamarynować dzień wcześniej.

Makaron arrabbiata

Warzywa należy umyć dokładnie.

Chilli con Carne

Miłośnikom ostrych potraw polecam zamienić chilli na habanero. Należy jednak pamiętać, że jej intensywność rośnie z każdym podgrzaniem potrawy.

Spaghetti Napoli z kurkami

Kurki nadadzą daniu delikatności i charakteru, ale upewnijcie się, aby dobrze je oczyścić.

Pieczony bakłażan faszerowany kaszą jaglaną z pomidorami, oliwkami i zielonym groszkiem

Bakłażan zawiera w sobie goryczkę, której można się pozbyć soląc go i pozostawiając na chwilę, aby puścił sok, a następnie płuczą i osuszając papierowym ręcznikiem.

Boczek duszony w cydrze z jabłkami i żurawiną z pieczonymi ziołowymi ziemniaczkami

Najlepiej wykorzystać do tego przepisu parzony lub wędzony boczek w kawałku.

Spaghetti frutti di mare

Najlepiej wykorzystać świeże małe, nie mrożone, wówczas będziemy mieć pewność, że na pewno są dobre.

Czerwone curry z warzywami

Masalę można przygotować samodzielnie, albo wykorzystać gotową pastę curry dostępną w sklepach.

Wszystkie prawa zastrzeżone © GOTO-wanie.pl