Włoska, rustykalna tarta. Bez konieczności posiadania specjalnej formy.
Można wykorzystać zwykłe tortille lub o konkretnym smaku, np. BBQ
Mięso warto zamarynować dzień wcześniej.
Miłośnikom ostrych potraw polecam zamienić chilli na habanero. Należy jednak pamiętać, że jej intensywność rośnie z każdym podgrzaniem potrawy.
Kurki nadadzą daniu delikatności i charakteru, ale upewnijcie się, aby dobrze je oczyścić.
Bakłażan zawiera w sobie goryczkę, której można się pozbyć soląc go i pozostawiając na chwilę, aby puścił sok, a następnie płuczą i osuszając papierowym ręcznikiem.
Najlepiej wykorzystać do tego przepisu parzony lub wędzony boczek w kawałku.
Najlepiej wykorzystać świeże małe, nie mrożone, wówczas będziemy mieć pewność, że na pewno są dobre.
Masalę można przygotować samodzielnie, albo wykorzystać gotową pastę curry dostępną w sklepach.