Kanapki z indykiem, serem pleśniowym, winogronem i orzechami włoskimi

Ciekawa propozycja na drugie śniadanie do pracy czy szkoły.

Koktajl z kaki, bananem i nasionami chia

Ten koktajl to szybki sposób na pyszne i zdrowe śniadanie.

Łódeczki z cykorii z sałatką z tuńczyka

Liście cykorii należy umyć i osuszyć.

Nerkowce karmelizowane w miodzie

Nerkowce można zastąpić innymi orzechami, wedle uznania i preferencji.

Włoska bruschetta z serem gran biraghi

Gotową bruschettę naturalna możecie dostać także w Polsce, albo samodzielne wysuszyć kawałki bułek w piekarniku, aby nabrały chrupkości i się zrumieniły.

Sałatka ze szparagami, szpinakiem, truskawkami i serem pleśniowym

Połączenie owoców i warzyw w jednej sałatce. No i te szparagi – pycha!

Pyry z gzikiem

Należy zwrócić uwagę na to, aby ziemniaki na pewno były młode – wówczas smakują najlepiej i są najdelikatniejsze.

Waniliowe tosty francuskie ze świeżym ananasem, miętą i suszoną żurawiną

Ananasa należy obrać i wykroić twardy i łykowaty środek.

Różowe jajka z wędzonym łososiem

Jajka faszerowane to przekąska, która sprawdzi się nie tylko na wielkanocnym stole. Warto zaszaleć trochę z kolorami i podać różowe jajka zamiast tradycyjnych. Zamiast korzystać z barwników spożywczych można wykorzystać buraki. W zależności od tego, na jak intensywnym kolorze Wam zależy można uzyskać kolor od delikatnego różu, po intensywny fiolet. Tagi: Sylwester, Wielkanoc

Wszystkie prawa zastrzeżone © GOTO-wanie.pl