Sałatka wielkanocna – jajka z pieczarkami

Pyszna i zdrowa sałatka, jako przystawka na stół wielkanocny 🍽

author Według Maria Maj

Shakshuka

Proste i aromatyczne jajka w sosie pomidorowym prosto z Izraela.

Jajka zapiekane w koszyczkach z szynki szwarcwaldzkiej z pomidorem i mozarellą

Jajka schowane w gniazdkach z szynki szwarcwaldzkiej nie tylko efektownie wyglądają, ale także bardzo dobrze smakują.

Różowe jajka z wędzonym łososiem

Jajka faszerowane to przekąska, która sprawdzi się nie tylko na wielkanocnym stole. Warto zaszaleć trochę z kolorami i podać różowe jajka zamiast tradycyjnych. Zamiast korzystać z barwników spożywczych można wykorzystać buraki. W zależności od tego, na jak intensywnym kolorze Wam zależy można uzyskać kolor od delikatnego różu, po intensywny fiolet. Tagi: Sylwester, Wielkanoc

Jajka faszerowane pieczarkami

Pyszna przekąska na zimno lub ciepło, sprawdzi się na imprezie.

Jajka z awokado

Awokado i jaja to świetne i zdrowe połączenie.

Jajka zapiekane w pomidorach z chorizo

Polecam użyć pomidory koktajlowe, ale jeżeli takich nie macie, to zwykłe też będą bardzo dobre.

Ciabata z pastą jajeczną z oliwkami i suszonymi pomidorami, z awokado, salami, szpinakiem i mozzarellą

Polecam wykorzystać ciabatę z oliwkami – będzie się dobrze komponować z resztą składników.

Pasta kanapkowa z jajka i awokado z czarnuszką

Awokado musi być dojrzałe – poznacie to po tym, czy ogonek łatwo odpada.

Wszystkie prawa zastrzeżone © GOTO-wanie.pl