Krewetki, czosnek, limonka i chilli to połączenie idealne na grilla.
Połączenie słodkiej kukurydzy i dyni z pikantnym chilli – tak, to lubię!
Ramen – azjatycki rosół z różnymi dodatkami.
Połączenie słodyczy czekolady z kwasowością mango i limonki.
Miłośnikom ostrych potraw polecam zamienić chilli na habanero. Należy jednak pamiętać, że jej intensywność rośnie z każdym podgrzaniem potrawy.
Cytrynę i limonkę należy sparzyć i dobrze wyszorować.
Limonkę należy dobrze sparzyć i wytrzeć do sucha.
Awokado można dodać do farszu, lub podawać pokrojone w plastry oddzielnie.
Warzywa należy dokładnie umyć. Paprykę smarujemy oliwą, zawijamy w folię aluminiową i pieczemy w piekarniku ok 20 minut, a następnie wyciągamy i pozwalamy nadal zawiniętej odparować.
Mule dokładnie myjemy, obrywamy wystające wąsy, usuwamy glony, jeśli jest taka potrzeba i zeskrobujemy narośle z muszli.