Orientalna wersja ryby po grecku – aromatyczna, pachnąca indyjskim curry i delikatnie pikantna.
Połączenie słodkiej kukurydzy i dyni z pikantnym chilli – tak, to lubię!
Ser halloumi można zastąpić polskim oscypkiem
Gotową bruschettę naturalna możecie dostać także w Polsce, albo samodzielne wysuszyć kawałki bułek w piekarniku, aby nabrały chrupkości i się zrumieniły.
Awokado powinno być dojrzałe i miękkie.
Miłośnikom ostrych potraw polecam zamienić chilli na habanero. Należy jednak pamiętać, że jej intensywność rośnie z każdym podgrzaniem potrawy.
Kurki nadadzą daniu delikatności i charakteru, ale upewnijcie się, aby dobrze je oczyścić.
Bakłażan zawiera w sobie goryczkę, której można się pozbyć soląc go i pozostawiając na chwilę, aby puścił sok, a następnie płuczą i osuszając papierowym ręcznikiem.
Polecam użyć pomidory koktajlowe, ale jeżeli takich nie macie, to zwykłe też będą bardzo dobre.