Ryba po indyjsku

Orientalna wersja ryby po grecku – aromatyczna, pachnąca indyjskim curry i delikatnie pikantna.

Kukurydziano-dyniowa zupa krem z nutą chilli i limonki

Połączenie słodkiej kukurydzy i dyni z pikantnym chilli – tak, to lubię!

Włoska bruschetta z serem gran biraghi

Gotową bruschettę naturalna możecie dostać także w Polsce, albo samodzielne wysuszyć kawałki bułek w piekarniku, aby nabrały chrupkości i się zrumieniły.

Perlicze jajka zapiekane w awokado z pomidorami

Awokado powinno być dojrzałe i miękkie.

Makaron arrabbiata

Warzywa należy umyć dokładnie.

Chilli con Carne

Miłośnikom ostrych potraw polecam zamienić chilli na habanero. Należy jednak pamiętać, że jej intensywność rośnie z każdym podgrzaniem potrawy.

Spaghetti Napoli z kurkami

Kurki nadadzą daniu delikatności i charakteru, ale upewnijcie się, aby dobrze je oczyścić.

Pieczony bakłażan faszerowany kaszą jaglaną z pomidorami, oliwkami i zielonym groszkiem

Bakłażan zawiera w sobie goryczkę, której można się pozbyć soląc go i pozostawiając na chwilę, aby puścił sok, a następnie płuczą i osuszając papierowym ręcznikiem.

Jajka zapiekane w pomidorach z chorizo

Polecam użyć pomidory koktajlowe, ale jeżeli takich nie macie, to zwykłe też będą bardzo dobre.

Wszystkie prawa zastrzeżone © GOTO-wanie.pl