Domowy budyń truskawkowy z mąki z tapioki

W 100% naturalny domowy budyń truskawkowy, któremu nie można się oprzeć…

Galette z truskawkami, rabarbarem i miętą

Truskawki i rabarbar powinny być dobrze umyte i osuszone.

Sałatka ze szparagami, szpinakiem, truskawkami i serem pleśniowym

Połączenie owoców i warzyw w jednej sałatce. No i te szparagi – pycha!

Truskawkowo-poziomkowa polewa do lodów

Owoce należy dobrze umyć i osuszyć.

Tort cytrynowy z owocami

Cytrynę i limonkę należy sparzyć i dobrze wyszorować.

Mus czekoladowy z mango i dżemem z truskawek i czarnego bzu

Aby mieć pewność, że mango jest dojrzałe, należy zwrócić uwagę na kilka rzeczy: dojrzałe mango jest wyraźnie zarumienione, skórka owocu i miąższ ugina się po naciśnięciu, a sam owoc nie jest lepki.

Truskawki w czekoladzie

Truskawki powinny być umyte i bardzo dobrze osuszone.

Truskawkowe crumble z migdałami

Truskawki myjemy i kroimy w mniejsze kawałki.

Zielone naleśniki z dżemem z rabarbaru, świeżymi truskawkami i malinami

Jeżeli szukacie odmiany od standardowych naleśników polecam Wam wykorzystanie naturalnych barwników – jednym z nich jest pietruszka. Można wykorzystać także szpinak. Wasze naleśniki będą mieć dzięki temu odcień intensywnej zieleni i wierzcie mi, że zaskoczycie tym swoich domowników lub gości. Nie wspominając o wartościach odżywczych. tagi: nowalijki

Wszystkie prawa zastrzeżone © GOTO-wanie.pl