Ten przepis to szybka propozycja na przekąskę. Jej plusem jest to, że może posłużyć zarówno, jako dip do np. nachosów, a także jak pasta na kanapki. Do tego jest bardzo zdrowa i sycąca.
Ten przepis to szybka propozycja na przekąskę. Jej plusem jest to, że może posłużyć zarówno, jako dip do np. nachosów, a także jak pasta na kanapki. Do tego jest bardzo zdrowa i sycąca.
Awokado obieramy i kroimy w kostkę.
Czosnek lekko siekamy.
Do blendera wrzucamy razem wszystkie składniki: cieciorkę, awokado, sezam, czosnek, oliwę, sok z połówki limonki i przyprawy i miksujemy.
Jeżeli masa będzie zbyt gęsta można dolać odrobinę oliwy.
Gotowy domowy hummus z awokado można podawać jako dip do warzyw, nachosów, ale równie dobrze sprawdzi się jako pożywna pasta na kanapki.
Przed podaniem warto polać go jeszcze odrobiną soku z limonki.
You must be logged in to post a comment