Hummus ma zastosowanie uniwersalne – jako pasta kanapkowa, dip do przekąsek, farsz do pierożków, naleśników… Jest pożywny, zdrowy i stanowi dużą dawkę wartości odżywczych.
W tym przepisie pastę tahini zastępujemy nasionami słonecznika.
Hummus ma zastosowanie uniwersalne – jako pasta kanapkowa, dip do przekąsek, farsz do pierożków, naleśników… Jest pożywny, zdrowy i stanowi dużą dawkę wartości odżywczych.
W tym przepisie pastę tahini zastępujemy nasionami słonecznika.
Cieciorkę odsączamy z wody.
Do rozdrabniacza wrzucamy słonecznik i dodajemy 4 łyżki oliwy – mielimy na gładką masę.
Do zmielonego słonecznika dodajemy sok z połowy cytryny, pół łyżeczki kuminu, czosnek, sól i resztę oliwy i blendujemy na gładką masę.
Jeżeli konsystencja jest dla Was za gęsta można dolać oliwy.
You must be logged in to post a comment