Niektórzy twierdzą, że na lody jest zawsze sezon, nieważne czy mamy lato czy śnieg za oknem. Zapraszamy do spróbowania lodów bananowych, podkreślonych smakiem kawy. Proste w wykonaniu, ale jakże pyszne.
tagi: banan
Niektórzy twierdzą, że na lody jest zawsze sezon, nieważne czy mamy lato czy śnieg za oknem. Zapraszamy do spróbowania lodów bananowych, podkreślonych smakiem kawy. Proste w wykonaniu, ale jakże pyszne.
tagi: banan
Banany obrać, pokroić na plasterki, rozłożyć na talerzu wyłożonym papierem do pieczenia i włożyć do zamrażarki na minimum 3 godziny.
Zmrożone banany włożyć do blendera, dodać ostudzoną kawę lub mleko i zmiksować do uzyskania gładkiej masy, co chwilę należy zamieszać. Na początku banany będą twarde i trudne do zmiksowania, ale będą stopniowo miękły i poddawały się obróbce.
Gotową masę nałożyć do salaterek i podawać z płatkami migdałów, rodzynkami lub innymi ulubionymi dodatkami.
You must be logged in to post a comment