Ten obiad to esencja lata. Aromatyczne kurki i bogaty w błonnik i wartości odżywcze bób. Do tego szpinak i gorgonzola połączone razem dają w efekcie pyszny obiad. Jest to danie jednogarnkowe, które z pewnością wielu osobom przypadnie do gustu.
Ten obiad to esencja lata. Aromatyczne kurki i bogaty w błonnik i wartości odżywcze bób. Do tego szpinak i gorgonzola połączone razem dają w efekcie pyszny obiad. Jest to danie jednogarnkowe, które z pewnością wielu osobom przypadnie do gustu.
Makaron gotujemy al dente.
W międzyczasie na maśle blanszujemy szpinak z posiekanym ząbkiem czosnku.
Doprawiamy solą i pieprzem i wrzucamy do garnka.
Na tej samej patelni również na maśle podsmażamy kurki.
Kurki należy wcześniej dobrze opłukać i pędzelkiem usunąć piach z blaszek.
Do kurek również dodajemy ząbek czosnku i roztarty pieprz oraz kolendrę.
Ugotowany bób wcześniej wyłuskałam. Do garnka dodajemy ugotowane penne, kurki z powstałym z nich bulionem i gorgonzolę i podgrzewamy, tak, aby ser się rozpuścił i utworzył sos.
Na koniec dodajemy bób i mieszamy delikatnie całość, żeby go nie połamać. Doprawiamy solą.
You must be logged in to post a comment