Prawdziwa gratka dla miłośników pierogów. Zamiast podawać w tradycyjnej formie można zrobić naleśnikowy torcik, którego warstwy przełożone są farszem do pierogów ruskich. Nie dość, że wygląda fantastycznie, to jeszcze smakuje cudownie!
Prawdziwa gratka dla miłośników pierogów. Zamiast podawać w tradycyjnej formie można zrobić naleśnikowy torcik, którego warstwy przełożone są farszem do pierogów ruskich. Nie dość, że wygląda fantastycznie, to jeszcze smakuje cudownie!
Ziemniaka gotujemy i rozgniatamy razem z twarogiem na gładka masę.
Cebulkę siekamy w drobną kostkę i razem z bekonem prażymy na patelni. Uprażone przekładamy do farszu.
Dodajemy 3 łyżki śmietany lub jogurtu, aby masa nabrała gładkości i doprawiamy solą i pieprzem.
Naleśniki przekładamy farszem, smarując cienką warstwę na każdym i dokładając kolejne warstwy.
Można udekorować na szczycie odrobiną śmietany lub jogurtu.
Podawać można na ciepło lub na zimno.
You must be logged in to post a comment