Pyszne domowe racuchy z jabłkami mogą być podane zarówno na śniadanie, jak i na obiad. Wszystko zależy od Waszych upodobań i tego, czy lubicie obiady na słodko, czy nie. Kwaśność jabłek jest zbilansowana aromatem skórki pomarańczowej.
Pyszne domowe racuchy z jabłkami mogą być podane zarówno na śniadanie, jak i na obiad. Wszystko zależy od Waszych upodobań i tego, czy lubicie obiady na słodko, czy nie. Kwaśność jabłek jest zbilansowana aromatem skórki pomarańczowej.
Jajka wbijamy do miski z mlekiem i łączymy oba składniki razem.
Przekrawamy jabłka na połówki. Usuwamy gniazda nasienne i kroimy najpierw na plastry, a następnie w kostkę. Wsypujemy je do drugiej miski.
Do jajek z mlekiem dosypujemy cukier waniliowy i proszek do pieczenia i ponownie mieszamy.
Do pokrojonych jabłek dosypujemy migdały i cynamon i mieszamy razem, aby nasza przyprawa pokryła wszystkie kawałki jabłka.
Do mleka dosypujemy powoli mąkę, energicznie mieszając, aby nie powstały grudki.
Dosypujemy nasze jabłka z migdałami i mieszamy wszystko razem.
Na koniec ścieramy do naszej masy trochę skórki z uprzednio sparzonej i wymytej pomarańczy. Po raz ostatni łączymy składniki.
Smażymy na klarowanym maśle ok. 2 minuty z każdej strony, tak aby racuchy się zezłociły.
Podajemy posypane cukrem pudrem lub polane miodem. Najlepiej smakują z mlekiem!
You must be logged in to post a comment