Ratatouille

Ratatouille czyli pożywny, choć jarski pomysł na obiad

Shakshuka

Proste i aromatyczne jajka w sosie pomidorowym prosto z Izraela.

Aromatyzowane oliwy

Dobra oliwa może być wykorzystywana na różne sposoby – jako dressing do sałatek, dodatek do makaronów, a także zamiast sosu do pizzy. Oliwa zawiera w sobie zdrowe nasycone kwasy tłuszczowe, obniżające zły cholesterol i hamujące rozwój miażdżycy. Przygotowaną w domu oliwę można dość długo przechowywać, a także nadawać jej różne smaki. Warto zainwestować w dobrej […]

Prosciutto e melone

Słona, aromatyczna szynka wspaniale komponuje się z soczystą słodyczą dojrzałego melona.

Sałatka z rukoli z pieczonym burakiem i grillowanym serem bałkańskim

Warto zaopatrzyć się w gumowe rękawiczki do pracy z burakami.

Pierogi z kaszą gryczaną i grzybami z pieczarkowym sosem

Smaczna alternatywa dla klasycznych pierogów z kapustą i grzybami.

Polędwiczki w gorczycy z fasolką szparagową i palonym masłem

Polędwiczki w ciekawej panierce ze zdrową fasolką.

Penne z boczkiem, cukinią i bobem

Można wykorzystać dowolny rodzaj dojrzewającego sera.

Włoska bruschetta z serem gran biraghi

Gotową bruschettę naturalna możecie dostać także w Polsce, albo samodzielne wysuszyć kawałki bułek w piekarniku, aby nabrały chrupkości i się zrumieniły.

Wszystkie prawa zastrzeżone © GOTO-wanie.pl